woensdag 8 mei 2019

En toen was het stil....

Jaren geleden kwam hij bij mij onder behandeling. Zware val op de skipiste en gecompliceerde beenbreuk opgelopen. Geopereerd in Oostenrijk en de pen die geplaatst was, was eigenlijk iets te groot. Gevolg; knie kon niet meer goed buigen en strekken. Een lange en intensieve revalidatie volgde, met uiteindelijk het succes dat hij mee kon doen aan de loopcursus. Hij liep graag hard, en ondanks de strek en buisbeperking in zijn knie, bleek het dat hardlopen beter ging dan wandelen.

Al die tijd is hij bij me gebleven. Eén keer per maand gaven we tegenkracht aan de verkortingen. En gedurende die periode waren er mooie momenten. Het spontaan inschrijven op de Damloop, een week van te voren, werd misschien uitgelokt door het biertje dat hij genuttigd had. Maar uitgelopen heeft hij hem, en met zijn achtergrond was dat een persoonlijk succes!

Maar toen sloeg het noodlot toe. Al een half jaar liep hij met problemen met zijn darmen, waarbij de huisarts dacht dat het door de medicatie van de suikerziekte kwam. Mijn advies was dat hij beter naar de internist kon gaan. En helaas, darmkanker met uitzaaiingen naar de lever was de conclusie.

Een positieve kerel met een negatief perspectief. De prognose was niet goed. En ondanks dat heeft hij het nog een tijd volgehouden. Alles zelf geregeld, maar helaas geen grip gehad op het halen van zijn 60-ste verjaardag. Vanavond speelt Ajax zijn tweede halve finale. Rob zal van bovenaf zeker fanatiek aanmoedigen. Voor mij ook weer een wijs moment. Pluk de dag, geniet van de kleine dingen en leef in het moment.

Op zijn kaart staat:

"Het leven is als een boom,
en wij zijn de bladeren,
en af en toe,
het is niet anders,
komt die onverbiddelijke wind,
en neemt van die boom,
weer een blad"


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

25 jaar fysiotherapeut

Het is officieel! Vijf en twintig jaar geleden ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de hogeschool van Amsterdam. 25 jaar in dit gekke ...